U bent hier

2 februari 2018

Jaag de winterblues uit je lijf.

Regen, regen en nog eens regen. Je zou er moedeloos van worden. De verleiding om in je zetel te blijven hangen is waarschijnlijk groot, maar blijer ga je er niet van worden. Een gebrek aan zonlicht - en bijgevolg vitamine D -  vergroot namelijk de kans op winterblues. Trek dus je (waterdichte) kledij en stapschoenen aan en snuif de frisse buitenlucht op. Want zelfs als de regen met bakken uit de lucht valt, maak je buiten meer vitamine D aan dan binnen. 

Voor de dagtrippers

In heel België vind je prachtige wandelingen in het groen, dus ook in en rond Herentals. Een fikse tocht is om verschillende redenen gezond: je verbrandt calorieën, het is goed voor je hart en volgens onderzoek kan je letterlijk de nukkigheid uit je lijf wandelen. Tenzij je blaren aan je voeten krijgt of de regen je tot op je ondergoed natmaakt. Maar dat kan je voorkomen door ons een bezoekje te brengen.

Wandel je graag in groep? Ziehier een uitgebreid overzicht van groepswandelingen.

Voor de citytrippers

Snuif je liever cultuur op dan bosgrond? Goed nieuws, want ook een stadswandeling is heilzaam tegen een winterdip. Tussendoor kan je de warmte opzoeken van een gezellig eettentje of een beetje shoppen. En als het avontuurlijkere mag, kan je in groep een citygame doen. Geef toe, die 10.000 stappen per dag hoeven niet saai te zijn, toch?

 

Voor de ijsberen

Van ijsberen word je goedgezind. Is dat geen tegenstelling? Niet als je net een baantje hebt getrokken in de ijskoude zee of in een openluchtzwembad. In het begin heb je het gevoel dat je bloedbanen bevriezen, maar dat weegt niet op tegen de heerlijke gloed die je achteraf voelt. Zorg er wel voor dat je meteen na het zwemmen jezelf afdroogt en lekker warme kledij aantrekt.

Voor de kustliefhebbers

Ook als het ijsberen niets voor jou is kan je heel wat beleven aan zee. Wat dacht je bijvoorbeeld van zeilwagenrijden, buggying of een stevig rondje lopen in de duinen? En natuurlijk kan je langs de kust ook heerlijk uitwaaien met een good old strandwandeling.

Hop, je moest al buiten zijn.

 

 

SPECTACULAIRE KORTINGEN

Tot -70%* wintersolden vanaf 22/02
*Voorwaarden in de winkel.