U bent hier

20 april 2018

4 outdoormerken met een hart voor de wereld

Als outdoorliefhebber is de kans groot dat je al op de hoogte was: vandaag is het Earth Day. Deze dag werd in het leven geroepen om ons te laten nadenken over ons consumptiegedrag. En dat gaat uiteraard heel breed, van de dingen die we eten en de manier waarop we ons verplaatsen tot de kleding die we dragen. Je staat er namelijk van versteld hoe sterk onze dagelijkse beslissingen de planeet beïnvloeden. In 2018 staat de Dag van de Aarde in het teken van plastic vervuiling. 

 

United By Blue

United By Blue is een stijlvol Amerikaans outdoormerk dat alleen materialen gebruikt die goed zijn voor mens en milieu. Ze vissen plastic flessen uit onze oceanen als grondstof voor kleding van gerecycled polyester. Ze zweren bij organisch katoen om pesticiden en andere vervuilers te vermijden en ze gebruiken wol, wat van nature uit hernieuwbaar en bioafbreekbaar is. 

Voor elk verkocht product haalt het outdoormerk trouwens 1 pond afval uit oceanen en andere waterwegen. Dat is nodig. Want het grootste ‘plasticeiland’ dat momenteel in onze oceanen ronddrijft, is drie keer groter dan Frankrijk. Steek je mee de handen uit de mouwen? 

Patagonia

De kans is klein dat we Patagonia nog aan je moeten voorstellen. Maar wat je misschien niet weet, is dat het outdoormerk heel wat inspanningen levert voor het welzijn van onze planeet. Uiteraard via de materiaalkeuze, maar het engagement gaat verder. Zo doneert het merk 1% van haar sales aan milieuorganisaties en staan ze zelf op de barricaden ter ondersteuning van verschillende milieuactivisten wereldwijd. Power to Patagonia! 

 

WakaWaka

Van compacte opladers tot de meest efficiënte en duurzame solarlamp ter wereld. Voor WakaWaka reserveer je best een plekje in je rugzak als je eropuit trekt. De producenten, een jonge bedrijf uit Nederland, hebben ook een sociaal engagement. Want voor elke verkochte lamp doneren ze een ledlamp aan mensen zonder stroom. We zijn zelfs zo in de wolken van dit merk, dat we er een blogpost aan gewijd hebben. 

Klean Kanteen

De bedenkers en oprichters van Klean Kanteen zijn pioniers. In 2004 brachten de Californiërs de eerste herbruikbare drinkfles van roestvrij staal op de mark, gegarandeerd zonder toxische stoffen. Je vindt de mooie flesjes in alle kleuren van de regenboog. Een stijlvolle aanvulling op je outdooroutfit!

Gandhi zei ooit: “Verbeter de wereld, begin bij jezelf.” Wij zeggen liever: “Verbeter de wereld, begin bij Zwerver.”  We helpen je graag verder!

 

SPECTACULAIRE KORTINGEN

Tot -70%* wintersolden vanaf 22/02
*Voorwaarden in de winkel.