U bent hier

Outdoor

4 outdoormerken met een hart voor de wereld

Als outdoorliefhebber is de kans groot dat je al op de hoogte was: vandaag is het Earth Day. Deze dag werd in het leven geroepen om ons te laten nadenken over ons consumptiegedrag. En dat gaat uiteraard heel breed, van de dingen die we eten en de manier waarop we ons verplaatsen tot de kleding die we dragen. Je staat er namelijk van versteld hoe sterk onze dagelijkse beslissingen de planeet beïnvloeden. In 2018 staat de Dag van de Aarde in het teken van plastic vervuiling. 

 

3 voorbereidingstips voor een stevige trektocht

Ken je dat gevoel van complete ontspanning, waarbij je alleen je ademhaling en het geruis van de wind hoort? Het gevoel van dankbaarheid voor al het moois dat de omgeving te bieden heeft? Wij houden van dat gevoel. En hoe beter voorbereid je de natuur intrekt, hoe meer je ervan kan genieten. In deze blogpost stomen we je klaar voor een stevige wandel- of trektocht met 3 essentiële tips.  

 

Hikers! De wereld ligt aan jullie voeten.

Als de vogeltjes beginnen fluiten krijgen we bij Zwerver goesting om het stof van onze wandelschoenen te blazen. Jeuken jouw voeten ook? Lees dan zeker verder, want in deze blogpost ontdek je wat je nodig hebt om zonder kwaaltjes kilometers te vreten. En dat geldt zowel voor de bergbeklimmers, Dodentochtlopers als de weekendwandelaars onder jullie. 

These shoes are made for hiking

Jaag de winterblues uit je lijf.

Regen, regen en nog eens regen. Je zou er moedeloos van worden. De verleiding om in je zetel te blijven hangen is waarschijnlijk groot, maar blijer ga je er niet van worden. Een gebrek aan zonlicht - en bijgevolg vitamine D -  vergroot namelijk de kans op winterblues. Trek dus je (waterdichte) kledij en stapschoenen aan en snuif de frisse buitenlucht op. Want zelfs als de regen met bakken uit de lucht valt, maak je buiten meer vitamine D aan dan binnen. 

Te huur! Skimateriaal van de bovenste plank.

Van beginners die ploegen tot ervaren riders: iedere wintersportliefhebber wil ski’s en boots waarmee hij of zij comfortabel van de bergen kan glijden. En daar wringt het (ski)schoentje als je niet over je eigen materiaal beschikt. Tenzij je bij Zwerver je materiaal huurt.

Ski’s en snowboards van de bovenste plank

WAKAWAKA: LAMPEN MET EEN HART

Er kruisen dagelijks nieuwe merken onze paden, maar deze keer verlichtte wel een heel speciaal merk ons pad. WakaWaka, een Nederlands bedrijf uit Haarlem, is een jonge sociale onderneming die naast topledlampen lampen op de markt brengen, een hoger (sociaal) doel heeft.

Share the sun

Laurent Andries

Klean Kanteen - minder plastiekafval, goed voor het milieu

Klean Kanteen stelt alles in het werk om een einde te maken aan de enorme hoeveelheid plastic die onze planeet vervuilt. Geen plastic flesjes of verpakkingen meer. De Klean Kanteen producten zijn een ijzersterk herbruikbaar alternatief, gemaakt van roestvrij staal en zonder schadelijke stoffen. 1 Klean Kanteen drinkfles vervangt honderden plastic flessen. Bovendien zijn de flessen ideaal om mee te nemen op een kampeertrip, een wandeling of een andere activiteit. Wil jij ook meewerken aan een beter milieu?

Laurent

Zwerver-klanten op expeditie naar Himlung Himal

Zwerver-klanten zijn echte avonturiers en daar zijn we trots op! Op 14 oktober vertrekken Jo, Cindy en Ronny op expeditie naar de Himlung Himal. Deze berg in Nepal is 7.126 meter hoog en vereist al enige klim-ervaring.

De route naar de top loopt immers langs hoge passen, gletsjers en nauwe kloven. Het noodzakelijke materiaal is alvast goed aangekomen en de vertrekdatum komt steeds dichterbij. Nieuwsgierig naar de avonturen van deze dappere klimmers?

Laurent Andries

Wandeltip: Wildkogel-Arena, Oostenrijk

Bij de Zwerver zit het avontuur in ons bloed. Af en toe trekken wij enkele dagen uit onze houten chalet, de wijde wereld in! Omdat het onze passie is, maar ook om jou gouden tips en advies te geven.

Laurent

Wandel je samen met ons voor Haïti?

Voor een goed doel zetten we graag ons beste beentje voor. Dus steunen we het project van Cunina. En we hopen dat jij je bij ons aansluit.

Wat verwachten we? Wel, dat is simpel. Wandelen. Je schrijft je in en engageert je om op 1 mei 5, 15 of 44 kilometer te wandelen. De opbrengst gaat volledig naar Cunina, een Vlaamse onafhankelijke ontwikkelingsorganisatie dat ijvert voor een beter én toegankelijker basis en secundair onderwijs.

Pagina's

SPECTACULAIRE KORTINGEN

Tot -70%* wintersolden vanaf 22/02
*Voorwaarden in de winkel.