U bent hier

29 maart 2019

De 5 leukste wandelingen in de Kempen voor het hele gezin

Wist je dat je niet ver hoeft te reizen om je wandelbenen uit te dagen? De Kempen is de grootste groene regio van Vlaanderen en heeft dus genoeg in petto om je honger naar de natuur te stillen. We lijsten de vijf leukste wandelingen op, geschikt voor jong en oud. 

1. Geel: Betover(en)de Landduinenwandeling

Duinen in de Kempen? Het zal wel zijn! Meer zelfs, het is eigen aan de streek. Na de laatste ijstijd ontstonden door het uitwaaiende zand van de Grote Nete zandige heuvels. Vandaag zien we in Geel de restanten van dit oeroude en typisch Kempens landschap met hoge, droge landduinen en lage, natte beekvalleien. Er lopen twee afgepeilde parcours door het gebied; een route van 9,5 km en een ingekorte versie van 5,5 km. 

Klik hier voor meer info
 

2. Mol: Shaggy & Sherry en de schat van de baron

De allerkleinsten aan het wandelen krijgen is niet altijd een gemakkelijke opgave. Gelukkig kan je in Mol bij de toeristische dienst terecht voor een leuke tocht waar de kinderen ongetwijfeld de kop zullen trekken. Met behulp van een rugzakje dat je in bruikleen krijgt met daarin onder meer een tof opdrachtenboekje, moeten de deelnemers de konijntjes Shaggy & Sherry helpen de code van de schat van de baron te bemachtigen. Goed voor drie dolle kilometers door de stad.

Klik hier voor meer info
 

3. Zutendaal: Blotevoetenpad Lieteberg

Wandelschoenen aan de kant, tijd om blootvoets op avontuur te trekken. In de Kempen zijn verschillende blotevoetenpaden. Een van de leukste vinden we terug in Lieteberg, Zutendaal. Aan de rand van het Nationaal Park Hoge Kempen, slingert een gevarieerde route over 3 km die zorgvuldig werd aangelegd in een voormalige kiezel-en zandgroeve. Onderweg worden je voeten op allerlei verschillende ondergronden getrakteerd. Hout, boomsnippers, gras, zand en water wisselen elkaar af terwijl je in de prachtige natuur obstakels als zandheuvels, hellingen en waterpartijen moet zien te overwinnen. Met onderweg nog een uitkijktoren, een hangbrug en een doolhof, is deze wandeling gegarandeerd een schot in de roos bij de hele familie. 

Klik hier voor meer info
 

​4. Kasterlee: Puur Natuur

Warm je op voor een avontuurlijke tocht van bijna 15 km in de prachtige bossen van Lichtaart. Via smalle bospaden en brede zandwegen van de Kempense Heuvelrug word je enkele keren bergop en bergaf gestuurd. Voor deze wandeling trek je dus best stevige schoenen aan! Droom helemaal weg met de uitzichten van de idyllisch kabbelende Kleine Nete, de Snepkesvijver en het Zwart water. Je komt zelfs enkele vogelkijkhutten tegen waar je de natuur in alle rust kunt bestuderen. 

Klik hier voor meer info
 

5. Neerpelt (Pelt): Klankenbos

Wandelen terwijl allerlei prachtige klanken uit de bossen weerklinken? Het Klankenbos op het Provinciaal Domein Dommelhof is een museum en wandelparadijs in één. Laat je tijdens deze wandelroute betoveren door meer dan 18 fysieke en virtuele klankinstallaties. Je zou bijna vergeten dat je aan het wandelen bent. Het Klankenbos heeft verschillende programma’s lopen voor jong en oud. Ben je nog niet uitgewandeld? Je vindt in de nabije omgeving nog meer spannende wandelingen.  

Klik hier voor meer info
 

Wanneer je gaat wandelen -tenzij op een blotevoetenpad- trek je best het juiste schoeisel aan. Maar wat is nu het beste? Iedere voet is anders.
Onze experts staan je graag bij voor de aankoop van de wandelschoen die het beste bij je past. 

AKU - Alterra (heren)

Montera Lite GTX (dames) 

Met een goede rugzak heb je steeds alles binnen handbereik. Hoewel je voor een daguitstap met het gezin niet met tenten en slaapzakken hoeft te sleuren, mag de keuze voor de ideale rugzak niet worden onderschat. Uiteraard moet alles wat je nodig hebt erin kunnen en naar gelang de lichaamsbouw van de drager, moet je kiezen voor het juiste draagsysteem. 

Osprey Stratos

Onderweg is het ook belangrijk om voldoende te drinken. Nadat je al de ideale rugzak hebt aangeschaft is het dus tijd voor een droom van een drinkfles. Met de Insulated Classic van Klean Kanteen help je niet enkel de afvalberg van onze planeet verkleinen, maar kan je ook nog eens genieten van lekker fris water tijdens al je tochten. Ook een hapje eten voor on-the-road is altijd fijn. Daarvoor heeft Klean Kanteen de Food Canister op de markt gebracht om al je voedsel vers te houden.
  
Klean Kanteen Insulated Classic 20oz.

Klean Kanteen Food Canisters

 

Tot binnenkort, bij De Zwerver!

In:

SPECTACULAIRE KORTINGEN

Tot -70%* wintersolden vanaf 22/02
*Voorwaarden in de winkel.