U bent hier

8 juni 2018

Ga jij het wagen zonder wagen?

In ons zomermagazine geven we je graag een alternatief voor de kilometerslange files die deze vakantie ons wegennetwerk weer zullen bezetten. We vonden het onderwerp zo interessant dat we het uitbreiden naar een reeks blogposts. Het thema van vandaag: water. Laat jij deze zomer je auto in de garage? Lees dan in ons magazine verder over relaxed en ecologisch reizen. Vraag je exemplaar hier alvast aan. 

Schipper mag ik mee overvaren?

Elke week vertrekken er vanuit Gent Zeehaven enkele vrachtschepen met Volvo’s naar Zweden. Als passagier kan je één van de beperkte dubbele kamers boeken met douche en toilet. Maaltijden zijn zelfs inbegrepen terwijl je geniet van de trage overtocht. ‘Slow travel’ is een begrip dat je letterlijk mag nemen als je meehopt op zo’n vrachtschip: een enkele reis naar Göteborg duurt zo’n 32 uur. Vanuit Göteborg reis je verder per boot met de Stena Line of neem je een binnenlandse trein.

Niets beter te doen? Je kan er ook een projectje van maken. Thor Pederson bijvoorbeeld, reist al drie jaar de hele wereld over zonder het vliegtuig te nemen.

Hier surf je naartoe:

DFDS vrachtschepen 
Thor Pederson

 

Alleen op de wereld

Even het gevoel hebben alsof jij en je partner alleen zijn op de wereld, omringd door adembenemende natuur? Dan is een meerdaagse kanotocht misschien wel iets voor jou. Er zijn heel wat organisaties die kanotochten (busreis inbegrepen) aanbieden in de ongerepte natuur van Scandinavië. In Zweden en Noorwegen geldt het allemansrecht. Concreet wil dat zeggen dat je er mag wildkamperen. Op je gemak peddel je dus door de bossen en wanneer je een mooi overnachtingsplekje ziet meer je gewoon aan.

Eerst thuis eens oefenen? Door onze achtertuin loopt een kanoroute. Kempen Kayaks bied je kano- en kajakvaarten op de Kleine Nete aan. Vanaf de watermolen in Retie peddel je zo’n 25 kilometer tot in Grobbendonk. Spierballen verzekerd!

Hier surf je naartoe:

K-Jak 
Nordic
Kempens Kayaks

 

Ierlandhoppen

Ook Ierland is de moeite waard om per boot te bezoeken. Veel van de kleine, prachtige eilandjes zijn bereikbaar per veerboot. Eilandhoppen vraagt wel wat regelwerk: de overtochten worden meestal uitgevoerd door plaatselijke veerbootmaatschappijen, onder voorbehoud van de weersomstandigheden. Het merendeel van de rivieren en meren is bevaarbaar, je kan dus ook zelf een boot huren. Een vergunning heb je er niet nodig, al is ervaring wel handig. Een instructeur geeft je de nodige training, waarna je navigatiekaarten ontvangt en zelf van wal kan steken.

Hier surf je naartoe:

Ireland.com 

Verder lezen in ons zomermagazine?

Vraag hier alvast je exemplaar aan

 

SPECTACULAIRE KORTINGEN

Tot -70%* wintersolden vanaf 22/02
*Voorwaarden in de winkel.