U bent hier

14 oktober 2018

Ravotten tijdens de Week van het Bos

Tussen 14 en 21 oktober geniet je van de herfst tijdens de Week van het Bos. Agentschap voor Natuur en Bos en BOS+ slaan de handen in elkaar om het bos voor iedereen aantrekkelijk te maken, en in het bijzonder voor kinderen. Het thema dit jaar is dan ook ravotten. Want op avontuur gaan in de natuur maakt je gezonder en creatiever! Omdat je niet tot in de Ardennen hoeft te rijden om je kids in los te laten zochten we de leukste plekjes in de buurt.

Pagadderpad

Voor de mini’s in Dessel

Kleine klimmers en klauteraars halen hun hartje op in Dessel. Naast de SAS4 toren -216 treden hoog waar je bij mooi weer kilometers ver kan kijken- start het Pagadderpad. Deze 2,5 kilometer lang wandeling daagt je kids onderweg uit om te rennen als een vos, konijn of ree, dennenappels te schieten, een boot verder te trekken … Perfect voor een uitstapje met avontuurlijke kleintjes, en nadien gezellig een pannenkoek bestellen in de legendarische Pannenkoekenboot. 

Stoerparcours

Voor de tieners in Herselt

In Provinciaal Groendomein Hertberg in Herselt moet het ‘Stoerparcours’ gezond buitenspelen stimuleren bij kinderen van 10 tot 14 jaar. In plaats van gekluisterd te zitten aan hun smartphone kunnen ze op een vier km lange zoektocht zes grote belevingsspeeltuigen uitproberen. De dieren in het domein vormen de rode draad. De infrastructuur werd trouwens gebouwd door studenten van Thomas More in Geel, onder het toeziend oog van een kritische kinderjury.

Lovenhoek

Op stap met het hele gezin in Vorselaar

In 2017 werd het Natuurpad Lovenhoek uitgeroepen tot de mooiste wandeling van het jaar. Een dikke 5 km aan slingerende (vlonder)paadjes, stapstronken, bruggetjes over water en variatie in het landschap houden deze wandeling ook voor kinderen boeiend. Vooral de vallei van de kronkelende Molenbeek is knap om te zien en je loopt er menig schaap of Galloway tegen het lijf. Let op, deze wandeling is onverhard. Een buggy laat je dus best thuis, stevige schoenen of laarzen zijn aan te raden. Verder wandelen? In de buurt vind je ook Snepkensvijver-Heiberg, het natuurgebied dat Zwerver steunt via Expeditie Natuurpunt!

Voor de speeltuinliefhebbers in Heist-op-den-Berg

Naar de speeltuin, in de week van het bos? Natuurlijk! Geen felrood of geel plastic, wel zand, water, wilgenhutten en liggende boomstammen in de natuurspeelplaats Hobbeldonk in De Averegten. Urenlang fantasie en spelplezier gegarandeerd. Het water maakt deze plek natuurlijk extra aantrekkelijk: lekker heksensoep of modderfiguren maken. Neem misschien wel reserverkleren mee. Bij goed weer mag je tot je knieën in het water spelen. Foto: Ian Segal 

SPECTACULAIRE KORTINGEN

Tot -70%* wintersolden vanaf 22/02
*Voorwaarden in de winkel.